خطر ابتلا به سرطان تخمدان در مادرانی که حداقل 12 ماه به کودک خود شیر می دهند، کمتر است

خبر، رمضان شهسواری

دکتر عبدالله دیدبان، متخصص کودکان، فوق تخصص غدد و رشد کودکان و نوجوانان و فوق تخصص اختلالات ارثی متابولیسم، در مورد فواید تغذیه انحصاری با شیر مادر اظهار کرد:  اخیراً ثابت شده که خطر ابتلا به سرطان تخمدان در مادرانی که حداقل 12 ماه به کودک خود شیر می دهند در مقایسه با آنان که هرگز شیر نداده اند حدود 28 درصد کمتر است.
دکتر دیدبان، تصریح کرد که خطر ابتلا به سرطان پستان نیز برای هر سال شیر دهی حدود سه تا چهار درصد، کاهش می یابد.
سرپرست گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی قزوین، عنوان کرد: احتمال ابتلا به دیابت نوع دو در بانوانی که هرگز شیرخوار خود را شیر نداده اند در مقایسه با آنانی که حداقل یک تا سه ماه به شیرخوارشان، شیر خود را داده اند بالغ بر 50 درصد، بیشتر است.
به گفته دکتر دیدبان، خطر ابتلا مادر به دیابت نوع دو نیز به ازای هر 12 ماه طول مدت شیر دهی، چهار تا 12 درصد کاهش می یابد.

مزایای گوناگون شیرمادر برای کودک
  • یس مرکز آموزشی - درمانی قدس قزوین، بیان کرد: در شیرخوارانی که بیش از شش ماه، شیر مادر می خورند در مقایسه با شیرخورانی که با شیر خشک تغذیه می شوند نیز 19 تا 24 درصد احتمال ابتلا به لوسمی لنفوبلاستیک حاد، کمتر است.
بنا به اظهار استادیار دانشکده پزشکی شهید بابایی قزوین، خطر چاقی در کودکانی که با شیرمادر تغذیه می شوند، به ازای هر ماه بیشتر شیر خوردن، چهار درصد کاهش پیدا می کند.
ایشان تأکید کرد: تغذیه کودک با شیرمادر، خطر بستری شدن او را در بیمارستان به خاطر ابتلا به عفونت های تنفسی و گوش میانی، حدود 72 درصد کاهش می دهد.
دکتر دیدبان، احتمال خطر بیماری دیابت نوع دو در شیرخوارانی که شیر مادر می خورند را در مقایسه با کودکانی که شیر خشک می خورند، حدود 40 درصد، کمتر دانست.